Odškodnenie pri autonehode


Niektorí ľudia sa križujú pri nastupovaní do lietadla a modlia sa, aby sa práve s nimi stroj nezrútil, a k takému správaniu ešte prispievajú filmovo spracované vyšetrovania leteckých nehôd, z ktorých behá až mráz po chrbte. Zaujímavé však je, že zatiaľ čo o leteckom nešťastí sa okamžite zmieni denná tlač, o nešťastiach na cestách, ktoré sa odohrávajú deň čo deň, sa už takmer nikto nezmieňuje. Môžeme tak nadobúdať dojem, že letecká doprava je vyslovene smrtiaca, zatiaľ čo tá automobilová je úplne bezpečná, lenže ono je to na základe štatistík počtu usmrtených osôb pri autonehodách úplne obrátene.

ťažká autonehoda

Autonehoda sa paradoxne môže prihodiť aj vám. A nemusíte k tomu mať ani žiadne auto, postačí, keď pôjdete autobusom na výlet a ten sa zrazí na diaľnici s predbiehajúcim kamiónom. Následky nehôd môžu byť naozaj veľmi tragické a nikomu z vás ich neprajeme, pretože dobre vieme, aká bolestná je vždy strata členov rodiny, najmä pokiaľ ide o predčasné úmrtia v mladistvom veku, avšak aj pri takej ťažkej životnej situácii musíte myslieť pragmaticky a zaistiť si včas právnu pomoc obetiam autonehôd.

vozidlo po autonehode

Advokátska kancelária v Bratislave Lexante si berie na starosť aj tieto prípady, kedy je potrebné doriešiť odškodné u prípadov zranenia alebo úmrtia. Advokáti tiež zastupujú v trestnom konaní vodičov, ktorí nehody zavinili, a pri ktorých došlo k zraneniu alebo usmrteniu osôb. Nie je to jednoduchá ani úsmevná práca, pretože je vždy v pozadí prežitá traumatická udalosť, pri ktorej nikto radosťou netancuje, ale v mysli sa neustále zjavujú negatívne emócie. Prežité traumy majú vplyv na každého, aj na toho, kto bol iba svedkom nehody a sledoval ju z diaľky. Preto by sme tiež mali vždy k takýmto prípadom pristupovať s maximálnou úctou, s rozvahou a pokojom a neriešiť už aj tak ťažkú ​​situáciu s emocionálnymi výlevmi a výčitkami voči všetkým ľuďom, o ktorých sa domnievame, že na vzniknutej autonehode majú svoj výrazný podiel.