Zmeňte vaše sídlo


Vlastníte svoju vlastnú spoločnosť alebo firmu a chceli by ste zmeniť názov alebo sídlo firmy? Takéto zmeny viete vykonať na príslušnom úrade alebo aj online elektronicky. Zmeny v obchodnom registri viete vykonať kedykoľvek. Mnoho firiem sa presťahuje, pretože platia vysoký prenájom za priestory a na inom mieste môžu platiť menej. Zmena sídla sa vykonáva aj vtedy, ak vaša firma nie je na frekventovanom mieste a nemáte veľa zákazníkov, ktorí by u vás nakupovali. Ak sa presťahujete na frekventovanejšie miesto, získate omnoho väčší predaj.

úspešná zmena sídla

Vaša fungujúca pefektná firma bude prosperovať a bude sa jej veľmi dariť. Zmena sídla je niekedy nevyhnutná a oceníte ju. Ak však vaša firma či spoločnosť má viac spoločníkov, ako ste vy sám, o zmene sídla by ste mali informovať aj ich. Vytvorte pracovnú poradu, kde im oznámite túto skutočnosť. Musia s návrhom zmeny spoločnosti súhlasiť. Nie je to však také jednoduché. Musia vám podpísať aj papiere ku zmene sídla vašej spoločnosti. Ďalším vaším rozhodnutím bude informovanie vašich zamestnancov. Zmena sídla sa bude týkať výrazne aj ich. Ak svoju firmu sťahujete do iného mesta, mnohí zamestnanci budú protestovať, keďže v inom meste nebudú bývať.

biznis

Do práce budú musieť cestovať a to radšej dajú výpovede. Takáto zmena sídla je niekedy veľmi ovplyvňujúca pre každú jednu spoločnosť. Obchodný register zaznamenáva všetko. V ňom by mali byť najaktuálnejšie informácie, ktoré sú v ňom zapísané. Zapísať zmeny viete aj online elektronicky s použitím elektronického overeného podpisu. Mnoho podnikateľov však takýto elektronický overený podpis aj má. Každá zmena, či už sídla spoločnosti alebo aj názvu, by mala byť v Obchodnom registri zapísaná pracovníkom príslušného úradu. Nezabudnite o zmene informovať Obchodný register. Je to vaša povinnosť zo zákona, ktorú musíte splniť.