Komplexné riešenie kvality vody


Ako inštalatéri a odborníci v oblasti servisu vody, často sa stretávame s požiadavkami na inštaláciu a údržbu filtračných systémov, ktoré zaisťujú čistú a zdravotne nezávadnú vodu. Pred inštaláciou akéhokoľvek filtračného systému je kľúčová analýza vody. Analýza poskytuje presné informácie o zložení vody, čo nám umožňuje zvoliť najvhodnejší typ filtra. Môže odhaliť prítomnosť škodlivých látok, ako sú dusičnany, železo, mangán. Filtre na vodu môžu byť inštalované priamo na prívode vody do domu, alebo sa môžu umiestniť priamo na kuchynský drez pre filtráciu pitnej vody.

filter

Najčastejšie používané sú tzv. reverzné osmózy, ktorá poskytuje najjemnejšiu filtráciu, odstraňujúc až 99 % všetkých nečistôt vrátane ťažkých kovov, dusičnanov a baktérií. Filtračné vložky ako základ čistoty vody. Filtračné vložky predstavujú prvú líniu obrany voči mechanickým nečistotám vo vode. V inštalačných systémoch sa používajú na zachytenie pevných častíc, ako je piesok, hrdza alebo plasty.

filtračne vložky

Uhlíkové filtre na eliminácia pachov a nežiaducich látok

Uhlíkové filtre ich hlavnou úlohou je odstránenie https://faq.whatsapp.com/sk/android/23179277/%3Fcategory%3D5245236 chlóru, pesticídov, herbicídov, a organických zlúčenín, ktoré môžu negatívne ovplyvniť chuť a vôňu vody. Uhlíkový filter funguje na princípe absorpcie, zachytáva neželané látky na povrchu aktívneho uhlíka, čím zabezpečuje čistejšiu a chutnejšiu vodu. Uhlíkové filtre sú vhodné pre domácnosti, ktoré využívajú mestskú vodu, ale aj pre tých, ktorí čerpajú vodu zo studní. Či už sa stretávate s problémom tvrdej vody, nepríjemného zápachu alebo vysokého obsahu chemických látok, správne filtre a filtračné vložky dokážu výrazne zlepšiť situáciu. Všetky potrebné komponenty, od kompletných filtračných systémov až po filtračných vložiek Vodaservis, nájdete na Vodaservis.sk, kde vám radi pomôžu vybrať najvhodnejšie riešenie pre vašu domácnosť.