Projekty domu


Ak sa rozhodujete nad projektom domu určite by ste si mali poradiť od profesionálneho architekta. Je rozdiel medzi projektantom a architektom. Zatiaľ čo bežný projektant vám navrhne dom podľa vašich predstáv, dobrý architekt môže navrhnúť skutočný domov so všetkým, čo budete roky využívať. Po niekoľkých rokoch užívania sú predsa len na dome nejaké miesta, ktorý by ste chceli zmeniť. Preto je vhodné okrem dobrého architekta, ktorý zohľadní takisto vašu polohu, orientáciu pozemku, typ pozemku a mnoho ďalšieho, zavolať si vopred aj interiérového dizajnéra.

domov

Keď dostanete projekt domu mali by ste kontaktovať interiérového dizajnéra, ktorý vám urobí prvotný nástrel dizajnu. Vy si tak môžete ešte pred samotnou stavbu rozmyslieť, či vám izby vyhovujú a projekt je podľa vašich predstáv. Je veľmi veľké množstvo katalógových projektov, ktoré si môže vybrať každý. No vybrať si katalógový projekt nie je vždy šťastné riešenie. Je možné, že katalógový projekt domu nebude vhodný na váš typ pozemku, nemusí vám úplne vyhovovať orientácia domu na svetové strany z hľadiska svetla a takisto nemusí úplne zapadnúť do prostredia, v ktorom sa stavba bude nachádzať.

projekt

Ak staviate dom v zastavanom prostredí mali by ste vždy myslieť na to, či budete mať dostatok svetla. Práve preto vám architekt urobí projekt, ktorý bude orientovaný na južnú či západnú stranu, vďaka ktorým získate do domácnosti oveľa viac svetla. Takisto je dôležité myslieť na to, že pri poschodovom dome v okolí nie je vhodné zvoliť si bungalov. Pri oslovení architekta si navrhnite projekt domu, aby ste mali mať vopred rozmyslené, aký štýl preferujete a takisto veľkosť, ktorú by váš projekt mal zachovať. A nezabúdajte, vytvorenie ideálneho projektu na mieru trvá určitý čas a zmeny z vašej strany sú vždy pochopiteľné, preto architekta oslovte vždy, keď máte nejakú námietku.