Raj pre motorkárov. Objavte najlepšie motocyklové trasy v Európe!

Čo môže byť ešte lepšie ako vietor vo vlasoch a cesta pred vami, ktorá sa vlní cez malebné krajiny? V Európe máte na výber z niekoľkých úžasných miest, ktoré by každý motorkár mal mať v zozname. Začnime tým, že prechádzate zákrutami horských ciest v Alpách, kde sa stretnete s nádhernými výhľadmi a náročnými úsekmi, ktoré si zaručene zamilujete. Napínavým zážitkom môže byť aj jazda cez slávny Stelvio Pass v Taliansku, ktorý sa pýši 48 zákrutami a panoramatickými výhľadmi, ktoré vám budú vyryté v pamäti navždy. Ak preferujete pokojnejšie cesty, talianske Toskánsko ponúka malebné vinice a pôsobivé dedinky, ktoré vás okúzlia svojou krásou.

moto cesta

Presuňme sa na sever, do Nórska, kde sa nachádza slávna Atlanterhavsveien, cesta, ktorá vás zavedie cez mosty a tunely, pričom ponúka ohromujúce výhľady na norské pobrežie. A čo takto preskúmať Čiernu horu a jej serpentínové cesty, ktoré vás zavedú do hlbín skalnatých údolí až k jadranskému pobrežiu? Okrem toho máme tu ešte slnečnú Sardinii s jej fascinujúcimi prírodnými scenériami a úzkymi cestami, ktoré vedú cez pobrežné dedinky a horskú krajinu. Nakoniec nemožno zabudnúť na legendárnu Route des Grandes Alpes vo Francúzsku, ktorá prechádza cez niektoré z najkrajších horských pásom v Alpách.

cesta na moto

Nezabudnite si zobrať dostatok času na plánovanie a prípravu, aby ste si mohli vychutnať každý moment svojej cesty. Či už sa vydáte na adrenalínovú jazdu cez serpentíny alebo na pokojnú prechádzku cez malebné dediny, Európa má pre každého motorkára niečo špeciálne. Okrem krásnych výhľadov a náročných ciest nezabudnite dodržiavať miestne predpisy a bezpečnostné pravidlá. Vždy noste ochrannú výstroj a buďte ostražití na cestách. S vhodnou prípravou a rešpektovaním bezpečnostných opatrení sa môžete tešiť na nezabudnuteľné zážitky a dobrodružstvá na najlepších motocyklových trasách v celej Európe. Tak čo, ste pripravení na dobrodružstvo? Vyberte si trasu a vyrazte na cestu.