Plávanie

Vynikajúcim športom je plávanie. Na plávanie nepotrebujete rôznu výstroj. Úplne vám postačia vhodné plavky, ktoré vám pekne sadnú k vašej postave a čiapka na plávanie. Plávanie na plavárni má svoje výhody. Plávať môžete aj keď je vonku nepriaznivé či upršané počasie. Plavárne sú kryté, takže sa nemusíte obávať búrok, hrmenia či dokonca bleskov. Plavárne disponujú skrinkami, kde si viete uskladniť svoje osobné veci, ktoré práve nepotrebujete pri plávaní. Plávanie sa odporúča vykonávať aj vtedy, keď máte vykrivenú chrbticu. Je to forma rehabilitácie a mali by ste plávať pravidelne počas celého jedného roka minimálne.

Plaváreň

Ísť na plaváreň môžete aj sami, alebo môžete ísť aj so svojim manželom alebo aj priateľmi. Plávanie s najlepšou kamarátkou môže byť veľmi zábavné. Navyše si po plávaní môžete sadnúť na vynikajúcu kávičku do kaviarne, ktorá je poblíž plavárne. Veľakrát priamo na plavárni je bufet, kde sa môžete občerstviť alebo si doplniť pitný režim. Na plávanie budete potrebovať kúpaciu čiapku. Je veľmi dôležitá, aby ste nemali strach o vaše vlasy. Navyše vám vaše vlasy nebudú vypadávať do vody v bazéne. Bazén je ideálnym miestom, kde si môžete poriadne zaplávať. Poznáme viacero druhov plávania.

Plávanie

Obľúbeným druhom sú prsia. Ďalším druhom plávania je kraul. Poznáme tiež aj iné druhy a spôsoby plávania. V súťažiach o plávaní sa najčastejšie pláva kraul. Je to vynikajúci spôsob plávania, ktorý je veľmi rýchly. Práve kvôli tomu sa vedia uskutočniť preteky v plávaní. Plávanie sa učíte už v detstve. Ja som sa plávať naučila až v pätnástich rokoch. To je už dosť neskoro. Plávať môžete naučiť aj svoje dieťa, ba dokonca aj malé bábätko. Existujú kurzy plávania aj pre batoľatá. Detičky majú veľkú radosť z vody v bazéne a zároveň sa učia niečo prospešné, čo sa im zíde v ich živote.